Ευτυχώς δε γίναμε Αίγυπτος..

soyltas169966851 nΤου Δημήτρη Σούλτα. Σε μια χώρα που η οικονομία της είναι τόσο ζωντανή όσο μία μούμια, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει "ευτυχώς δε γίναμε Αίγυπτος"

Απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, μείωση συντάξεων, αύξηση προκαταβολής φόρων, mini jobs των 350 ευρώ, κλείσιμο νοσοκομείων, ό,τι νάναι μεταθέσεις εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, το χαράτσι στη ΔΕΗ παραμένει ...προσωρινά... Όλα αυτά είναι στο τραπέζι των "διαπραγματεύσεων" ανάμεσα σε γιάπηδες της συμφοράς, που πρέπει να πήραν πτυχίο οικονομικών με βύσμα και εγχώριους μαθητευόμενους σωτήρες, που έχουν αυτοανακηρυχθεί οι καταλληλότεροι στην αντιμετώπιση κρίσεων. Αυτά συμβαίνουν στον έκτο χρόνο ύφεσης, σε μια χώρα όπου οι μισοί κάτοικοι της ή δεν έχουν πλέον πόρους ή βρίσκονται μισό βήμα από την εξαθλίωση. Και όλο αυτό το τόσο ευφυές κόνσεπτ θα φέρει, λένε, ανάπτυξη.
Και από κάτω "πολίτες" που κοιτάνε σαν τους χάνους, πιστεύοντας ότι επειδή πυκνώνουν τα σύννεφα, ίσως και να βρέξει λύσεις.
Να λοιπόν που φτάσαμε στην εποχή, όπου η αχαλίνωτη βλακεία έγινε κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα...
4-7-2013