Πίσω το δώρο μας για τους Ολυμπιακούς!

karaviΑπαράδεκτο: Οι Άγγλοι μας στέλνουν πίσω το δώρο μας για τους Ολυμπιακούς!
Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι Άγγλοι αρνήθηκαν το δώρο της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν στην Αγγλία, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Πρόκειται για ένα αντίγραφο ελληνικού πλοίου το οποίο είχε λάβει μέρος στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μάλιστα, το εν λόγω πλοίο, στο οποίο θα κωπηλατούσαν 170 Λονδρέζοι, επρόκειτο να πλεύσει κατά μήκος του Τάμεση μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα.

Αυτή η ιστορική τελετή θα ένωνε του Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με αυτούς που έγιναν στην Αθήνα το 2004, στην οποία η ελληνική τριήρης είχε επίσης δώσει το παρών. Αυτήν θα ήταν η μοναδική συνεισφορά της χώρας μας στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μια προσφορά σίγουρα όχι εντυπωσιακή από οικονομικής απόψεως αλλά αδιαμφισβήτητα ανεκτίμητης ιστορικής και συμβολικής σημασίας

Ωστόσο,όπως αποκάλυψαν οι Financial , αποφασίστηκε η ακύρωση της εν λόγω τελετής για λόγους ασφαλείας. Πηγή της εφημερίδας ανέφερε πως οι Άγγλοι διοργανωτές φοβήθηκαν πως η θέα ενός τέτοιου ιστορικού πλοίου θα προκαλούσε «ολυμπιακή υστερία», παροξυσμό, και χάος στους θεατές οι οποίοι θα ήθελαν να βουτήξουν στον Τάμεση για να βρεθούν κοντά στο πλοίο.

«Πρόκειται για ένα ρίσκο το οποίο δεν μπορούμε να πάρουμε» αναφερόταν σε ένα μαιλ των Άγγλων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η χώρα μας έχει ήδη ξοδέψει 150.000 λίρες για ανακαίνιση του πλοίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά για την χώρα μας, οι Βρετανοί -για λόγους που πολλοί στον ξένο τύπο αποκαλούν «αστείους»- στέλνουν το δώρο μας πίσω…

Tέλος σύμφωνα με τη βρετανική οικονομική εφημερίδα, o Έλληνας υπουργός Άμυνας σχεδιάζει να προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία στον Boris Johnson στον δήμαρχο του Λονδίνου, στον Αρχηγό του Λονδίνο 2012 Lord Coe αλλά και στην κυβέρνηση.
Πηγη Lamogia.com
24-5-2012