Περί...πορτοκαλιού ο λόγος.

katrin-portokali15 nΠορτοκάλι υπο διώξην...Γιατί? Εκεί στο Δήμο Λεμεσού ξανασκεφτείτε το!! Το πορτοκάλι είναι διαχρονικά το σήμα κατατεθέν του μόλου Λεμεσού. Περισσότερες φωτογραφίες έχουν οι τουρίστες με το πορτοκάλι, από ότι με τις αποβάθρες και τη Μαρίνα.
Ημουν και εγώ εκεί!!!

Το αγαπημένο και καλαίσθητο Πορτοκάλι είναι γνωστό σε όλους τους μόνιμους κάτοικους της Κύπρου αλλά και των επισκεπτών της.
Η είδηση για την απομάκρυνση του από τον μόλο, κυκλοφόρησε και γέμισε, με γιατί και θλίψη, όλους όσους έχουμε κάνει την βόλτα μας, ως επισκέπτες στην πόλη σας κύριε δήμαρχε!
nonymfoiΌποιος άνθρωπος έχει περάσει απο αυτό το σημείο, είναι αδύνατον να αντισταθεί και να μην θέλει να φωτογραφηθεί με το πορτοκάλι…ακόμα και οι νεόνυμφοι!Αξιοθέατο έχει γίνει… Μέσα από τις φωτογραφίες αυτές, έχει ταξιδέψει η πόλη σας, ανά τον κόσμο! Γιατί δεν καταλαβαίνεται πως αυτό είναι κόσμημα για τον μόλο και τον δήμο σας?patinia Εμείς καταλαβαίνουμε τα συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετήσετε…. Φυσικά θα πρέπει να ακολουθούμε τους νόμους αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι άδικο για την προσφορά του Παύλου Χ. που για πολλά χρόνια βρίσκεται εκεί με το Πορτοκάλι να αναγκαστεί να υποχωρήσει.
Νομίζω πως γίνετε να δοθούν οι δυο άδειες που έχουν πλειοδοτήσει οι ενδιαφερόμενοι και το πορτοκάλι να μείνει στη θέση του, ως κάτι διαφορετικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον… το ένα δεν αναιρεί το άλλο..
Δηλαδή για να καταλάβω, με το να μπει μια ακόμα ακαλαίσθητη καντίνα εκεί θα κερδίσει ο δήμος η θα χάσει αισθητικά?… Ξανασκεφτείτε το!!
Ξέρετε κύριε Δήμαρχε, ο πολιτισμός και η καλαισθησία, μέσω του διαφορετικού φέρνουν περισσότερα «κέρδη» από τον αποκλεισμό του ωραίου… Το πορτοκάλι άλλωστε είναι μια μίνι καντίνα η οποία προσφέρει φρέσκο χυμό πορτοκάλι, καφέ και νερό στους περαστικούς. Το γεγονός ότι έχει το σχήμα του πορτοκαλιού το κάνει εντελώς διαφορετικό από ότι άλλο υπάρχει στον μόλο της Λεμεσού.
Εμείς στηρίζουμε το αγαπημένο μας Πορτοκάλι και θέλουμε και στην επόμενη επίσκεψη μας στην Κύπρο να το βρούμε εκεί στη θέση του να απολαύσουμε τον φρέσκο χυμό που θα μας προσφέρει. Ως επισκέπτες της Λεμεσού το θέλουμε εκεί. Ας βοηθήσουμε να μην το διώξουν!!
Υπογραφή:Κατερίνα Μαντέλη-Σκηνοθέτις
30/6/2018