Πρεμιέρα-Στα Χρόνια του Φιδιού

generale987 nΤης Κατερίνας Μαντέλη. Και εγένετο πρεμιέρα! «Τα χρόνια του φιδιού-οι Λιπεσάνορες» Οι παραστάσεις μας συνεχίζονται και ευτυχώς όλα αυτά τα καλά λόγια που είπατε για την παράσταση μας, έπιασαν τόπο και έτσι από στόμα σε στόμα, γεμίζει το θέατρο και για τις επόμενες παραστάσεις. Για εμάς που δεν είμαστε μελοπαραγωγοί, ούτε καν παραγωγοί, αλλά μια ομάδα που το μόνο, που κουβαλάμε στο δισάκι μας, είναι το πάθος μας και το μεράκι μας για το θέατρο, είναι σημαντική η θετική σας «ψήφος» στο τόλμημα για το όνειρο της αποδοχής σας.

Lipesanores 223Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό μας, παρακολούθησαν την παράσταση, η Μάρθα Καραγιάννη, η Βέρα Κρούσκα ,ο Σπύρος Θεοδόσης ,ο Άρης Γκραικούδης η Ντόρα Ντούμα, η Νανσυ Κανέλλη ,η Ξένια Δικαίου, η Εύη Σφηκάκη, ο Νίκος Καραθανάσης ,ο Γιωργος Βουρος. Ένα μεγάλο ευχαριστω σε ολους σας που μας τιμησατε με την παρουσια σας.

KAMARINIA6 nΘέλω όμως να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες μου, για την υπομονή που επέδειξαν, στην επιμονή μου…. και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να δείτε εσείς αυτό το αποτέλεσμα! Γεωργία Ζώη, Ελίζα Σολωμού, Ντομένικα Ρέγκου, Ορνέλα Λούτη, Αρετή Κοκκίνου, Θεοδόσης Δαυλός ,Αδαμαντία Μαντελένη, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Γιάννης Κωνσταντακόπουλος.
tzenerale-8 nΕίναι οι καλλιτέχνες που έδωσαν τα πάντα, για "Τα χρόνια Του φιδιού-Λιπεσάνορες" μέσα από την ψυχή τους !
Είναι ένα ποιητικό έργο, γεμάτο από ένα στοχαστικό ρυθμικό αίσθημα. Ένα βαθιά αντιπολεμικό έργο …ένας ύμνος στην αγάπη.. ένα γυναίκειο έργο ..που αφόρα όμως και όλους τους άντρες.
Αυτό ήταν λοιπόν… Και τώρα να ΄μαστε εδώ μπροστά σας να υποκλινόμαστε σε ένα έργο που μιλά για το σήμερα, μέσα από τις γυναίκες της ιστορίας και του μύθου, για την μνήμη που γίνεται ξανά πράξη. Σαν τα πάντα να επαναλαμβάνονται. Ζωή και θάνατος, γεμάτος εγκλωβισμένες γυναίκες. Χωρίς ανδρική παρουσία.
Πέντε τραγικές φιγούρες γυναικών με το ίδιο πεπρωμένο αφηγούνται την τραγωδία του πολέμου, τον ηρωισμό της καθημερινής ζωής, την αξία της καρτερίας, τη νοσταλγία της ειρήνης, τις ευθύνες του ανθρώπου για τις πράξεις του, για τους υπερασπιστές του δικαίου.
Μιλούν μέσα από την ψυχή τους, για τα δεινά τους και τις συμφορές τους, για τα δικά τους παθήματα και προσωπικά πάθη.
Εκμυστηρεύονται μύχια μυστικά, πως βίωσαν, την χαρά, την φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, την μητρότητα, την εκδίκηση, την περιφρόνηση την σκλαβιά και τον θάνατο.
Εξιστορούν την τόλμη, τους ήρωες ,την γενναιότητα ,την αξία των ιδανικών να αγωνίζεται κανείς για την πατρίδα του, ως το τέλος.
generale5 nΈχω στο πλάι μου άξιους και ευαίσθητους ηθοποιούς, όπως η Γεωργία Ζώη ,η Ελίζα Σολωμού, η Ντομένικα Ρέγκου, η Ορνέλα Λούτη και την μουσικό μας Αρετή Κοκκίνου…. Καθώς και ένα γνήσιο καλλιτέχνη, τον Θεοδόση Δαυλό, που έδωσε άλλη πνοή στο έργο, με την εμπνευσμένη αισθητική του παρέμβαση και στα σκηνικά και στα κοστούμια. Και βεβαίως το στήριγμα μου την Αδαμαντία Μαντελένη.
Τα φώτα άναψαν, η αυλαία της σκηνής σηκώθηκε. «Τα χρόνια του φιδιού-οι Λιπεσάνορες» μου, έφυγαν από τα χέρια μου και από την στιγμή αυτή το έργο ανήκει στο κοινό του, δηλαδή σε Εσάς.
Καλή θέαση… Κατερίνα Μαντέλη Σκηνοθέτις.
karag-kroyska-davlow-barbarhgos04 n

DAYLOS-KROYSKA-57 n

spiros-kanell5438 n

vera-ornela0 n

VOYROS-BARBARIGOS-DAVLOS3 n

KARAGIANNI-SPIROS-0 n

zoi-martha-0 n

zoi-davlos79 n

zoi-katrin0 n

ypoklisi12 n

Πληροφορίες
Η Παράσταση παίζεται κάθε Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα.
Μόνο για 10 παραστάσεις.
Τιμές εισιτήριων: 13 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.
Τιμή για γκρουπ άνω των 15 ατόμων 10 ευρώ.
ΒΑΦΕΙΟ-«ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ»
Διεύθυνση Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115

Τηλ: 6944104553 -21 0342 5637


Συντελεστές

Εκάβη: Γεωργία Ζώη
Ανδρομάχη: Ελίζα Σολωμου
Κασσάνδρα: Ντομένικα Ρέγκου
Βρισηίδα: Ορνέλα Λούτη
Τρωαδίτισσα: Αρετή Κοκκίνου

Συγγραφή: Δημήτρης Βαρβαρήγος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη
Σκηνικά -κοστούμια : Θεοδόσης Δαυλός
Σύνθεση μουσικής και κιθάρα: Αρετή Κοκκίνου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Β΄σκηνοθέτις: Αδαμαντία Μαντελένη
Φωτογράφος παράστασης : Γιώργος Λοβέρδος

15/11/2015