Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης«Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ»

sigaloy22 nΟ Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσιάζει:το βιβλίο της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα Ευρυδίκης Σιγαλού
«Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ»

την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στις 20:00
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το βιβλίο θα προλογίσει ο Ιστορικός Τέχνης κ. Λεόντιος Πετμεζάς

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί
Βαγγέλης Παπαδάκης και Μαίρη Μαρούγκα

Η Ευρυδίκη Σιγαλού θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Πολλές φορές στη ζωή μας διαλέγουμε το δρόμο τον ευκολοδιάβατο. Ένα εγωιστικό θέλω, χωρίς πολλή σκέψη, μας κάνει να αρπάζουμε την πρώτη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, για να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα της καθημερινότητας, και φανταζόμαστε ότι πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε στην απέναντι όχθη.

proskl-sigaloy551 nΗ κόρη του γιαλού, με εφόδια την ομορφάδα και τα νιάτα της, περιμένει το χέρι που θα την οδηγήσει στη μεγάλη ζωή. Όταν όμως συνειδητοποιεί τη λάθος επιλογή της, είναι πλέον πολύ αργά. Διωγμένη από την οικογενειακή εστία, περπατά σε δρόμους δύσβατους, χωρίς να μπορεί να ακουμπήσει κάπου το «Αχ!» της ψυχής της. Η δουλειά της γίνεται η δεύτερη φύση της. Ο αδύναμος χαρακτήρας της δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της μοίρας της. Το μόνο που κρατά καλά σφραγισμένο στα κατάβαθά της είναι το κοριτσάκι που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει.

Θα μπορέσει η ηρωίδα μας να δει και να ακολουθήσει το δρόμο της επιστροφής προς την αλήθεια και την προσωπική της ελευθερία;

"Η πέννα της Ευρυδίκης Σιγαλού αναμοχλεύει το ανθρώπινο γίγνεσθαι και ιδεώδες εμφορούμενη από την αντίθεση και τη λύση. Χωρίς ρευστότητα στο αποτέλεσμα και με αναλώσιμες παρεμβολές αγγίζει την εξαΰλωση. Η υπερβατική αφαίρεση που χρησιμοποιεί δημιουργεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα άκρως μεταφυσική που συνδέεται άμεσα με το υπερρεαλιστικό στοιχείο ενώ αποκρούει την ρεαλιστική αντικειμενική εικόνα αποβλέποντας στην ιδιότυπη στάση.

Η ιστορία που αφηγείται με υποδομή ξετυλίγει τις σελίδες μιας περιπετειώδους ζωής που δεν ξεφεύγει τελείως από τα συνήθη πρότυπα της καθημερινότητας αλλά λειτουργεί σαν πομπός και δέκτης φαντασιώσεων και σπαραγμάτων."
Λεόντιος Πετμεζάς
Ιστορικός Τέχνης

-----

resizeAfisaA3 HKoriToyGialoyΗ Ευρυδίκη Σιγαλού γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1961 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Σε ηλικία οχτώ ετών περίπου ήρθε οικογενειακώς στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στους Γαργαλιάνους, τόπο καταγωγής των γονέων της, όπου τελείωσε το λύκειο. Από τα δεκαοχτώ της μένει στο Μαρούσι, με ένα διάλειμμα έξι ετών που έζησε στην Κάρυστο. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις, μέχρι που στο τέλος έγινε και η ίδια επιχειρηματίας, διευθύνοντας με επιτυχία δύο δικά της μεσιτικά γραφεία και αργότερα μια γκαλερί. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Με το πρώτο της μυθιστόρημα, Η Κόρη του Γιαλού, εισχωρεί στον κόσμο της συγγραφής, όπου έχει πολλά να δώσει, μιας και αγαπά το γράψιμο και αναζητά τις πηγές της αλήθειας και της αυτογνωσίας.


Ώρα: 20:00
Πληροφορίες: Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη 210361212, 210361209
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

16-112013