Λευκή ψήφος και παραμύθια..

 

electionsΤης Κατερίνας Μαντέλη:Το τελευταίο καιρό κυκλοφορεί ευρέως, στο διαδίκτυο σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ,Φ/Β  κλπ. Σε όλα σχεδόν  τα blogs  η «θεωρία της λευκής ψήφου». Αντιλαμβάνεται κάνεις την εμμονή, αυτής της προτροπής. Είναι σαφής πολιτική προτροπή,

όσων έχουν συμφέρον να μας ποδοπατήσουν κι άλλο .Διότι απλά βολεύει τα μεγάλα κόμματα, μια και όσο λιγότερα είναι τα έγκυρα ψηφοδέλτια , τόσο μεγαλύτερο και κατ΄ ουσίαν  ψευδεπίγραφο, είναι το ποσοστό της κυριαρχίας τους επί των πολλών. Διότι επ΄ αυτών μετριέται το ποσοστό. Άρα περισσότερες έδρες. Που αυτό με τη σειρά του σημαίνει,  πως κάνουν πιο άνετα την δουλεία ,που τους έχουν βάλει να κάνουν, τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και που σαφώς είναι εναντίον του λαού.
Γι αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ !!!ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΨΗΦΟΥ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ!!!
Ο νόμος 3434/2006, άρθρο 1 και το Προεδρικό Διάταγμα 96/ 2007, στο άρθρο 98, παρ.8, ορίζει σαφώς: «…κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα». Αυτόματα, όπως σας προείπα , αυτό συνεπάγεται ότι τα λευκά δεν λαμβάνονται υπ’ όψη στον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου, που είναι και η λέξη κλειδί για την κατανομή των εδρών.
Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα πολίτικο θέμα.
Άρα αν θέλουμε να αλλάξει επιτέλους κάτι σε αυτόν τον τόπο, μια υποχρέωση έχουμε .Να πάμε να ψηφίσουμε το κόμμα που πιστεύουμε πως θα κάνει το μεγαλύτερο καλό στον τόπο, για την Ελλάδα και τους Έλληνες .Μην αφήσουμε πάλι την τύχη μας ,στους λίγους. Όλοι πρέπει να πάμε στις κάλπες… Και προς Θεού, όχι άκυρα και λευκά.. Και προπάντων όχι άλλη αποχή… Κανείς άλλος, εκτός από μας, δεν θα βγάλει το φίδι απ΄ την τρύπα.
Όλα αυτά βεβαία αν «προκάνουμε» όπως έλεγε και ο αείμνηστος Φλωράκης να φτάσουμε ζωντανοί ως τις κάλπες . Η αν  βέβαια δεν έχει γίνει η «λαϊκή επανάσταση» που σε αυτήν ελπίζουμε όλοι.
Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.
13-10-2011
leyki-psifos4 n