"Αυτόνομη Παρέμβαση"

 

synaspismos logotypo0141Καθολικό αίτημα η ανατροπή της κυβέρνησης"Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κοινωνική απομόνωση, χωρίς κοινωνικά ερείσματα, χωρίς πολιτικά αποθέματα.

Το αίτημα ανατροπής πλέον αποκτά καθολικό χαρακτήρα και συγκροτείται σε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, που της δείχνει τον δρόμο της αναχώρησης", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η "Αυτόνομη Παρέμβαση", τονίζοντας ότι η χθεσινή ήταν "η μεγαλύτερη κινητοποίηση στον χώρο του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνοντας ισχυρές εγγυήσεις για την επιτυχία της κλιμάκωσης του αγώνα".

Όπως σημειώνει, η μαζικότητα, η μαχητικότητα, η συμμετοχή των απεργών, διαψεύδουν όλους εκείνους τους προσχηματικούς ισχυρισμούς, που ακούστηκαν από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ περί δυσκολιών και που τελικά δεν επέτρεψαν η σημερινή κινητοποίηση να πάρει γενικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Μια τέτοια απόφαση, εάν είχε παρθεί, είναι προφανές ότι θα μας επανέφερε στα χαρακτηριστικά της μεγάλης απεργίας στις 5 Μαΐου του 2010.

Όπως ακόμα σημειώνει, η επιτυχία της σημερινής απεργίας δεσμεύει την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, να κινηθεί στην εκπόνηση, υποστήριξη και σχεδιασμό ενός πολύμορφου και παρατεταμένου αγώνα, που θα αναμετρηθεί με την πιο σκληρή διεθνή και εγχώρια συμμαχία μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ που θέλει να πάρει την κοινωνική ρεβάνς σε βάρος των εργαζομένων, φτιάχνοντας ένα νέο 'κόσμο' χωρίς μισθό και συντάξεις, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δημόσιες δομές και δημόσια αγαθά, ένα κόσμο που θα τους επιτρέπει την πιο άγρια εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων".

Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/10/2011 Αυγή